Cu un astfel de aparat ignorati canicula, asigurati confortul termic pentru persoanele dintr-o incapere sau realizati conditii optime de pastrare pentru anumite marfuri (in special, alimente). Astazi, acesta nu mai este un lux, ci un element firesc de confort.
Aparatele de aer conditionat realizeaza racirea sau incalzirea aerului, utilizand freoni. Exista mai multe tipuri de agent frigorific, in ultimul timp folosindu-se preponderent freonul ecologic (R407).
In paralel cu racirea, aparatele de-umidifica aerul, in anumite limite. Sunt prevazute cu filtre ce asigura, intr-o anumita masura, purificarea aerului. Aceste filtre sunt usor de demontat si trebuie curatate periodic, pentru ca aparatul sa functioneze optim.
Aparatele uzuale sunt formate dintr-o unitate de exterior si una sau mai multe unitati de interior. Unitatea interioara poate fi montata pe perete, pe tavan sau vertical, pe podea (modelul convertibil), incastrata in tavanul fals (caseta), sau poate arata ca un dulap (cabinet). Mult mai rar, se folosesc aparatele de fereastra sau cele portabile.
La imobilele de mari dimensiuni o solutie eleganta este cea cu tubulatura ingropata. Vizibile, la nivelul tavanului, sunt doar grilele de refulare sau de aspiratie a aerului. Conditia este sa existe spatiu suficient pentru a adaposti tubulatura.
Cea mai importanta caracteristica a unui aparat este capacitatea de racire. Majoritatea aparatelor moderne functioneaza in pompa de caldura. Desi nu inlocuiesc centrala termica, puteti folosi aceste aparate pentru a incalzi o incapere. Capacitatea de incalzire este de obicei superioara celei de racire. Capacitatea unui aparat se masoara in BTU/h (valori de ordinul miilor sau zecilor de mii) sau in kW. 1W este echivalent cu circa 3,41 BTU/h.
Aparatele se diferentiaza si prin eficienta energetica, masurata in clase, similar aparaturii electrocasnice. Aparatele mai ieftine sunt in general mai mari consumatoare de energie.
Primul pas in stabilirea solutiei tehnice optime este determinarea necesarului de frig. In valoarea acestuia, caracteristicile constructive ale incaperilor respective intervin in mare masura. Astfel, orientarea spre vest sau sud-vest, pozitionarea la ultimul etaj, planseul neizolat, peretii exteriori neizolati sau vecinatatea cu incaperi neclimatizate, suprafata mare de geamuri, mai ales din sticla obisnuita, sunt tot atatia factori defavorizanti. Se mai iau in calcul toate sursele de caldura: iluminatul, existenta tehnicii de calcul si a diverse agregate, numarul de persoane.
Apoi se alege tipul de aparat, in functie de spatiul disponibil pentru montaj si de pozitia persoanelor in incapere, astfel incat curentul de aer sa nu deranjeze.
Firma noastra monteaza aceste aparate intr-o gama larga de tipuri constructive si capacitati. Pentru aceeasi capacitate, va oferim mai multe variante de pret, in functie de marca aparatului.
Pentru o ofertă detaliată, vă rugăm
Contactați-ne